01 March 2015

Pesta layang-layang

Teks oleh: Nor saadah Abdul Talib

Assalamualaikum wbt

Alhamdulillah semalam kami sempat pergi pesta layang2 di Pasir Gudang. Sangat menarik sebab ni kali pertama kami pergi. Ummi pergi dengan Hannah Harith dan keluarga pengasuh mereka dahulu. Walaupun cuaca panas, angin bertiup kencang. Jom layan gambar2 masa di festival layang2 tu

Pesta Layang-layang 2015 peringkat antarabangsa
                                         

                                         
Hannah dengan payung frozen

Harith memang kena pegang je. Kalau tak, tak terkejar.hihi
                                         


Ummi dan kakak :)
                                         


layang-layang bentuk sotong

Sebelum berangkat ke pesta layang2, ummi bawa bekal air siap2. Perfomace Drink la apa lagi. Hihi. Minuman elektrolit terbaik dari Shaklee. Penting untuk kekalkan kestabilan eletrolit dalam badan dan elakkan dehydarasi. Tanpa perasa dan pewarna tiruan,tanpa gula, tanpa bikarbonat. Sedap tau minum sejuk2. 



Serba sedikit info mengenai Perfomance Drink 
~ pertama kali dihasilkan pada 1980-an oleh saintis Shaklee dari Universiti Yale bagi tujuan projek penerbangangan Daedalus (projek penerbangan berkuasa manusia)
~Berjaya mencipta rekod apabila misi Daedalus berupaya terbang sejauh 72 batu mengelilingi lautan dan rekod masih dipegang sehingga kini.
~Minuman rasmi untuk angkasawan NASA, Amerika Syarikat
~Mempunyai rumusan OptiCarb yang sudah dipatenkan dan diuji secara klinikal dapat meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda.
~Mempunyai lebih 67%otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Haa..menarik kan Perfomance Drink ni? Bukan sahaja natural, malah memberi tenaga juga. Selain daripada tu, bagi individu yang buat kerja luar dan lasak, daya tahan otot dapat dipanjangkan. Dengan kata lain, lambat rasa letih. Patutla cergas je anak2 semalam masa Pesta Layang2 tu. Hihi..dapat tenaga segera daripada Perfomance Drink

Anda pula macam mana?Sekadar minum air kosong atau minuman isotonik musim panas ni?

Salam sayang


| Adah Talib | 0167187143 | norsaadahabdultalib@gmail.com

*produk ini tidak bertujuan merawat atau menyembuhkan penyakit. Sila dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu
.


                                         






1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to Nor Sa'adah Abdul Talib
Designed by UMIESUEstudio 2015